top of page
SP5A7816-Edit_S.jpg
OSMO  REFERANSEPROSJEKT  > TRAPP

MELBY SNEKKERVERKSTED

Melby er en norsk trappeprodusent som leverer kvalitetstrapper over hele landet. Deres trappemodeller strekker seg fra standardiserte trapper for private hjem, til unike trappedesign til prosjekter. Den norske håndverksbedriften ble i 1952 grunnlagt av Emil Melby, og har lange tradisjoner og egne produksjonslokaler på Eide i Nordmøre.

Som produsent har de valgt en bevisst satsning på kvalitet og brukervennlighet i alle produkter. Trappen skal ikke bare være husets smykke, den skal også ha god funksjonalitet og gjøre hverdagen enklere. Melby Snekkerverksted bistår kundene sine med en helhetlig vurdering av trappeløsninger, for å finne optimale løsninger for den enkelte – både når det gjelder individuell tilpasning, form, farge og stil.
 
Trappeprodusenten bruker både beis, lakk og hardvoksolje som overflatebehandling på sine trapper og spiler. Disse behandlingene har ulike kvaliteter;

Med beis og lakk får man en hard overflate som har stor motstandsdyktighet mot ulike påkjenninger, både mekaniske og smuss og søl. Det krever lite vedlikehold over flere år, men vedlikeholdet krever ofte mer når det først skal gjøres.

Hardvoksolje lar treet beholde mye av sin naturlige følelse når en tar eller går på det, utseendet blir også mindre påvirket enn ved beis og lakk. Oljebehandlede trapper krever jevnlig vedlikehold med spesielle såper og etterbehandling med olje, for å holde seg motstandsdyktig mot slitasje, smuss og flekker. Samtidig er det enklere å utføre vedlikehold hvis det har oppstått hakk eller andre skader, da man kan behandle kun det utsatte området uten at det blir synlig mot resten av treverket rundt.

Bildene under viser ulike trappeprosjekter laget av Melby Snekkerverksted, hvor Osmo Hardvoksolje er valgt som overflate behandling. For mer informasjon om behandling og vedlikehold av trapp, se vår brosjyre her.

IMG_0597.jpg
SP5A7816-Edit_S.jpg
IMG_0970.jpg
JotronMelby0M4A3682 lite.jpg
bottom of page